STIMULASTIK

PRINT SIDE

Stimulastik kommer af ordene stimulation og gymnastik, og er udviklet af ergoterapeuter til 0-1-årige børn. Stimulastik foregår på små hold, hvor forældrene er aktive sammen med deres børn.

På Stimulastik-holdet giver ergoterapeuten idéer til stimulation af barnet gennem leg.
Stimulastik består af 3 dele:

  • Generelle aktiviteter, som er overkommelige og enkle at udføre med barnet. De kan derefter udføres i hjemmet dagligt for at fremme og understøtte den almindelige udvikling.
  • Ergoterapeutens viden om neurologi, sanser, adfærd, sprog og kontakt giver hende mulighed for at vejlede forældrene om barnets nuværende og næste udviklingszone og om hvilke aktiviteter, der vil være godt for det enkelte barn.
  • Der benyttes mange forskellige ergoterapeutiske redskaber og teknikker til at stimulere de tre mest basale sanser: balancesansen, muskel-ledsansen og berøringssansen.

I Stimulastik benytter instruktøren sin ergoterapeutiske viden til at træne og stimulere normale børn i deres nuværende og næste udviklingszone.
Hun benytter sin viden om sansebearbejdning, hjernens udvikling, leg og aktivitet til at stimulere og motivere barnet og give det glæde ved at være aktivt. Desuden benytter instruktøren sin ergoterapeutiske viden om omgivelsernes støtte til at vejlede forældrene i, hvordan de udnytter dagligdags aktiviteter til at stimulere barnet.

Alle 0-1-årige børn og deres forældre kan have glæde af Stimulastik.
Stimulastik har desuden en positiv effekt på den sansemotoriske udvikling hos f.eks. motorisk usikre børn, børn der er født for tidligt, børn der er meget urolige eller børn med øreproblemer.
Barnet øger sin bevægeglæde og kropslige erfaring.
Forældrene bliver mere opmærksomme på barnets udvikling.

Nye hold starter fredag d. 16. august 2013 i Mejdal Hallen, Slåenvej 65, Mejdal, 7500 Holstebro.

  • Hold 1 kl. 09.30-10.40. Hold 1 er målrettet de yngste børn i alderen 2-6 måneder

  • Hold 2 kl. 10.50-12.00. Hold 2 er målrettet de ældste børn i alderen 7-11 måneder

Kontakt mig for information om næste holdstart.

Oplysninger om pris og tilmelding findes under fanen "priser".

Du kan se indslaget som TV MIDT/VEST lavede på et af holdene her: